Freelance Ruby on Rails developer

Ruby on Rails is een framework voor de ontwikkeling van web applicaties. Het framework bouwt verder op de Principle Of Least Astonishment van de Ruby programmeertaal met standaard conventies. Het framework is opgezet met een agile gedachte voor flexibele applicatie ontwikkeling met een korte doorlooptijd. Ruby on Rails ondersteunt zowel kleinschalig maatwerk als grootschalige systemen en promoot grondig geteste code.

Open source is groot binnen de Ruby en Ruby on Rails gemeenschap. Daardoor zijn standaard onderdelen zoals bijvoorbeeld functionaliteit voor autorisatie, automatische tests en pdf generatie beschikbaar voor hergebruik. Dit vermindert de afhankelijkheid van één enkele partij.

Enkele bedrijven die gebruik maken van Ruby on Rails zijn o.a. Github, AirBnb en SoundCloud. Deze bedrijven dragen ook bij aan de doorontwikkeling van het framework. Ikzelf zag de voordelen al snel in en behoor al sinds 2006 bij de eerste lichting Ruby on Rails ontwikkelaars. Het framework sluit perfect aan op mijn eigen visie; de mogelijkheid tot zowel snelle prototyping als een duurzame fundering van software aan de hand van begrijpelijke en gemakkelijk overdraagbare code.