Freelance app developer

Wanneer je op de werkvloer of buiten de deur tijd wilt besparen met software, dan is een app vaak de beste oplossing. Apps kunnen publiekelijk beschikbaar worden gemaakt of alleen besloten binnen de organisatie. De mobiliteit van een smartphone zorgt ervoor dat je snel iets kunt opzoeken of verwerken. Een tablet maakt je app toegankelijk, bijvoorbeeld wanneer je druk bent of in overleg met een klant.

Telefoons en tablets hebben minder rekeningkracht en invoermogelijkheden. Deze beperkingen zijn vaak juist de kracht van een app. Het forceert je na te denken wat echt belangrijk is, zodat alleen de meest relevante informatie en functionaliteit overblijft.

Het samenspel tussen de gebruiksvriendelijkheid en de techniek is daarom nog belangrijker. Als hybride user experience designer en software developer is deze overlap mijn sterke punt. Ik kan efficiënt op detailniveau keuzes maken en direct de waarde voor de organisatie bepalen.

Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om dezelfde app zowel op iOS als Android te gebruiken. Dit scheelt veel ontwikkeltijd. Enkele voorbeelden hiervan zijn Cordova en Ionic.

Cordova

Om de dezelfde code zowel op iOS als Android te kunnen draaien heeft Apache het Cordova framework als open source beschikbaar gesteld.

Hierdoor kun je alle functionaliteit specifiek van smartphones en tables gebruiken met Javascript. Javascript is ’s werelds meest gebruikte programmeertaal en de taal van het web.

Ionic

Ionic is een herbruikbare set van componenten voor bijvoorbeeld navigatie, knoppen en berichtgeving. Deze componenten zijn gebouwd op Google’s, AngularJS framework. Het bedrijf achter Ionic biedt ook aanvullende diensten aan voor bijvoorbeeld analytics en a/b testen.